Het winterjassen dilemma, opzoek naar inspiratie….

Weet je wat ik nou echt lastig vind, een leuke winterjas voor Merle. Ergens eind augustus begon ik al met googelen opzoek naar een leuke jas. Ondertussen heeft ze een jas, maar daar ben ik eigenlijk niet blij mee.

Alle webshops en marktplaats heb ik afgestruind. Ik heb zelfs overwogen om desnoods zelf een jas te gaan maken. Maarja hè? Dat kan ik helemaal niet.

Ik heb dus een winterjasje aangeschaft, maar ik ben er eigenlijk niet blij mee. Hij is te groot. Maar ondertussen groeit Merle helemaal niet zo hard meer, dus daar heb ik me op verkeken. Daarbij zit de rits aan de zijkant, wat er schattig uitziet maar eigenlijk helemaal niet handig is als je een tegenstribbelend kind probeert aan te kleden.

Dus ik ging nog even opzoek naar wat winterjassen inspiratie, kijken jullie mee wat ik vond?

De eerste jassen die ik vond zag ik in de webshop van Esprit, deze winkel blijkt een hele leuke kinderkleding collectie te hebben. Helemaal niet handig (voor mijn kale geldboom) dat ik steeds meer leuke kinderkleding ontdek… Esprit valt in het iets duurdere segment en meestal koop ik voor Merle (oke en voor mezelf) goedkopere kleding. Toch vond ik een paar toffe dingen, die op mijn wishlist terecht kwamen. Ook vind ik een winterjas wel weer zo’n ding waar je wel iets meer aan uit mag geven.

winterjassen
Fleece duffelcoat 39,99 Thermojas 49,99 Teddy vest 29,99

Deze drie jassen (oke die ene is eigenlijk een vest) vind ik echt super leuk. Een beetje stoer maar toch ook duidelijk meisjesjassen. Het gebeurd nog regelmatig dat mensen denken dat Merle een jongen is (!??). Of in ieder geval vragen of ze een jongen of een meisje is, dus daarom vind ik het vaak toch leuk om iets van roze toe te voegen in haar garderobe. Momenteel heeft ze een grijze jas en een grijze voetenzak, dus een beetje kleur mag wel.

winterjassen2
Fluffy jas met capuchon 19,00 Grijze meisjes winterjas 25,- Lichtroze babyjack 19,90

Tegenover de vrolijke jassen van hierboven vind ik het ook fijn als een jas een beetje neutraal is zodat hij bij alles past. Dan ziet het er niet zo overdreven uit als Merle haar nieuwe My Little Pony legging aan heeft. Deze drie jassen van Kiabi, Hema en C&A zijn daar weer perfect voor.

mutsensjaal
Muts 15,99 Wanten 15,99 Sjaal 15,99

Mocht ik nou toch nog voor een tweede grijze jas gaan dan moeten daar natuurlijk wel wat roze accessoires bij. Ik begin een kleine fetisj voor baby mutsen en sjaals te ontwikkelen dus deze items van Esprit staan nu ook op mijn wensenlijstje.

Zoals jullie kunnen zien ben ik er nog niet helemaal uit wat het gaat worden, er zijn zoveel opties dat ik er moeilijk uit kom. Wat vinden jullie nou de leukste winterjassen voor (baby) meisjes? Stiekem zou het toch wel makkelijk zijn als ze over een paar jaar staat te zeuren om een Frozen winterjas….

 

 

 

 

 

 

1

Lees meer:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge