Katten

Zoals het elk gek kattenvrouwtje van de 21ste eeuw betaamd kunnen mijn katten natuurlijk ook niet ontbreken op mijn blog. (Stiekem zijn mijn katten de enige reden dat ik een blog ben begonnen, kan ik lekker over ze opscheppen…)

Ik heb drie katten, twee ‘je-weet-wel’ katers en een poes (ook je-weet-wel). Ze zijn allemaal nog super jong, en druk, en enthousiast over alles. Hartstikke leuk hoor van die gezellige nieuwsgierige katten, nouja meestal dan..

Omdat het (zeker voor nieuwe lezers) misschien lastig is om mijn katten uit elkaar te houden. En je waarschijnlijk af en toe denkt ‘wie is Angus nou weer? De buurman ofzo?‘. Hierbij een speciale ‘over mijn katten’ pagina waarin ze allemaal even worden voorgesteld!

Angus

Heeft zijn naam gekregen in de hoop dat het een grote stoere kater zou worden, maar tot nu toe is het nog mama’s kleine mannetje. Maar zijn naam past weldegelijk bij zijn karakter, deze jongeman is echt fearless. Dol op nieuwe mensen en nieuwe situaties. Serieus als de buren visite krijgen zit hij voor de deur te kwijlen wanneer er iemand met hem komt spelen. Als m’n schoonmoeder langs komt met haar hondje (een drukke jonge hond) krijgt hij de wind van voren en wordt door het huis gejaagd. Als een van de katten naar de dierenarts moet springt hij als eerste in het mandje, want meegaan in de auto zou toch wel geweldig zijn!

Hobbies: Boodschappentassen van binnen bekijken en op de hoogste kasten klimmen.

Heeft een hekel aan: Saaie dagen zonder visite

anguscollage1

Nova:

Ons kroketje, ons bolle wijfie en Angus z’n zusje. Nova is onze enige dame, maar wel de grootste en de zwaarste van het stel. Met haar echte vrouwelijke curves en haar dikke rooie koppie, een prachtige kat om te zien.

Als wij alleen thuis zijn is het de grootste knuffelkont (Angus knuffelt liever met vreemden) maar visite is ze niet dol op. Ze heeft specifieke voorkeur voor bepaalde mensen (ik zal geen namen noemen) daar wil ze dan wel bij zitten. Nova is een echte kluns, vergeet soms dat haar achterlijf nog niet op de krabpaal hangt en valt soms (vaak) als ze ergens op probeert te springen. Al vanaf dat ze heel klein kitten hummeltje was spint nova echt belachelijk hard, zo hard dat het door de telefoon te horen is en dat we er soms ’s nachts wakker van worden.

Hobbies: Op schoot klimmen als het echt niet uitkomt en wegrennen voor vreemde mensen.

Heeft een hekel aan: Opgetild worden, vreemde mensen, laptops (die zitten altijd in de weg als ze op schoot wil)

novacollage1

Murphy

Dit is onze laatste aanwinst en ons pluizebolletje! Murph is een kruizing tussen een cyperse poes en een hele mooie langharige kater. Hij lijkt een beetje op een noorse boskat maar dan een wat kleiner (en goedkoper omdat hij eigenlijk gewoon een vuilnisbakkie is). Hij heeft een geweldige langharige staart (zijn feestpluim).

Toen we een derde kat wilde gaan kopen gingen we eigenlijk kijken voor zijn broertje, maar Murphje heeft ons uitgezocht, hij klom letterlijk in onze benen en wilde duidelijk met ons mee naar huis. Als kitten won dit mannetje ons al over met zijn persoonlijkheid. Ons kleinste ventje is een held op sokken, een beetje bang voor visite maar komt uiteindelijk toch wel spelen en op schoot zitten. Een echte snoepkont die alles lust, en allerbeste vriendjes met nova.

Hobbies: Eten, eten, eten en als er verder niks te doen is eten.

Heeft er een hekel aan: Als het eten op is.

murphcollage1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge